Raspberry Ketone: alternativ

Raspberry Ketone kanske inte passar alla. Nedan ser du skillnader och likheter med andra vanliga bantningsmedel på marknaden för att hitta det som passar dig bäst.

Vem bör inte äta Raspberry Ketone?

Höga nivåer av adiponectin finns ibland hos de med dålig njurfunktion, anorexia och Diabetes typ 1. Eftersom Raspberry Ketone ökar utsöndringen av adiponectin är det nog inte bra för dem att äta tillskott av Raspberry Ketone, eller African Mango, som också utsöndrar adiponectin.

Raspberry Ketone jämfört med African Mango

Många bantningspiller med Raspberry Ketone innehåller även African Mango, som hämmar fettcellernas tillväxt.

African Mango ökar också utsöndringen av adiponectin, med upp till 20%. Därmed är Raspberry Ketone och African Mango rätt lika om man ser till hur de fungerar i kroppen.

Flera studier har visat att African Mango ger ordentlig viktminskning, både i kilon och i centimetrar. I en studie gick försökspersonerna ner i snitt 12.7 kilo på 10 veckor. Därför låter kombinationen av Raspberry Ketone och African Mango som en mycket god idé, vilket många bantningspiller också gör, till exempel Swiss Diet.
Läs mer om African Mango (extern länk)

Raspberry Ketone jämfört med Dendrobium

Medan Raspberry Ketone hämmar fettcellernas tillväxt, fokuserar Dendrobium på att höja ämnesomsättningen.

Dendrobium är en orkidé som länge använts inom traditionell kinesisk medicin. Dess aktiva ämne PEA är ett populärt bantningsmedel och pre-workout-supplement som höjer energin i kroppen, ger välmående, ökar styrkan och muskeltillväxten samt förbättrar humöret, piggheten och motivationen.

PEA är det ämne i choklad som ger välmående samt troligtvis det ämne som ger välmåendet efter träning.
Läs mer om Dendrobium (extern länk)

Raspberry Ketone jämfört med Gröna Kaffebönor

Gröna kaffebönor påverkar inte ämnesomsättningen alls, vilket Raspberry Ketone gör. Däremot fokuserar det på kolhydraterna.

Gröna Kaffebönor gör att kroppen tar upp mindre socker ur maten. Det ger färre kalorier och en lägre blodsockernivå, vilket båda två ger viktnedgång.

Det är en kraftig antioxidant och går mycket bra att kombinera med GI-kost. I vetenskapliga studier har personer gått ner cirka 5 kg på 60 dagar med gröna kaffebönor.
Läs mer om Gröna Kaffebönor (extern länk)

Raspberry Ketone jämfört med Synefrin

Precis som Raspberry Ketone påverkar även Synefrin fettförbränningen så att kroppen förbrukar fler kalorier per dag än vanligt. Synefrin fungerar på liknande sätt som adrenalin. Det ökar ämnesomsättningen, ger fysisk och mental energi, ökar prestationsförmågan, dämpar hungerkänslorna och höjer blodtrycket. Eftersom fler kalorier förbränns går man ner i vikt.

Synefrin kallas ibland “Efedrin light”, och det är en ganska bra beskrivning. När Efedrinet läkemedelsklassades 2005 och inte längre fick säljas receptfritt bytte många tillverkare ut Efedrinet i sina viktminskningspreparat mot Synefrin.
Läs mer om Synefrin (extern länk)

Raspberry Ketone jämfört med Neopuntia

NeOpuntia är ett extrakt från kaktusen Opuntia Fikus Indica. Ämnet är en mycket populär ingrediens i olika bantningspiller. Neopuntia fungerar på ett helt annat sätt än Raspberry Ketone; i stället för att öka fettförbränningen hindrar det kroppen från att ta upp en del av det fett som man får i sig i maten.
Läs mer om NeOpuntia (extern länk)

Raspberry Ketone jämfört med Hoodia Gordonii

Hoodia Gordonii är en kaktus vars effekt är att få kroppen att tro att den nyss har fått i sig mat. Principen är även här helt annorlunda än hos Raspberry Ketone; där Raspberry Ketone ökar fettförbränningen gör i stället Hoodia Gordonii att man helt enkelt äter färre kalorier då man inte är lika hungrig.
Läs mer om Hoodia Gordonii (extern länk)

Raspberry Ketone jämfört med Wakame

Wakame är en japansk brunalg, som gör att ämnesomsättningen i kroppens vita fettvävnad ökar. Detta leder till att man gör av med fler kalorier, och här finner vi likheten med Raspberry Ketone. Man kan säga att där Raspberry Ketone ökar fettförbränningen allmänt så startar Wakame en helt ny fettbrasa, vilket leder till viktminskning.
Läs mer om Wakame (extern länk)